Turba Attila

TA new

A nevem Turba Attila, jelenleg tanácsadói tevékenységem mellett egy családi vállalkozás ügyvezetőjeként dolgozom, ezen kívül közel 25 éve vagyok tagja, vezető tisztségviselője különböző társadalmi szervezeteknek. Az üzleti tevékenységem mellett civil életem fontos részét képezik azok a szervezetek, amelyeknek célkitűzéseivel azonosulni tudok, és személyes indíttatásból szívesen csatlakozom munkájukhoz.

Az elmúlt öt évben a for-profit szektorban vállaltam munkát. Egy családunkhoz kötődő vállalkozás (Bodrogolaszi Rugógyártó Kft. – BodrogRugó – www.bodrogrugo.hu) többszinten zajló generációváltó folyamatainak kísérése és a vállalkozás vezetése a feladatom. Ezzel

párhuzamosan 2015-2020-ig a korábban felépített non-profit fenntartású intézményrendszer (Gyöngyház Egyesület – Szederfa Otthon – www.szederfa.hu ) vezetését adtam át alapítóként, egy öt éves generációváltó projekt keretében, így néhány évig egyidőben voltam jelen két rendszerben eltérő szerepekben, az egyikben átadóként, a másikban az átvevői oldalon.

Jelenleg a VOE ( www.voe.hu ) tagságom mellett két civilszervezetben töltök be különböző szerepeket, és továbbra is tudatos törekvés az életemben, hogy a jövedelemszerző tevékenységeim mellett a számomra fontos egyensúly megteremtése érdekében a civil életben is megfelelő mennyiségű és a hivatásomhoz szervezesen kapcsolódó társadalmi munkákat vállaljak. A jelenlegi civil tevékenységeim az alternatív pedagógiát (Waldorf iskola – www.waldorfgodollo.hu ) alkalmazó oktatáshoz és a természetvédelmen keresztüli közösségépítéshez (Ökopszichológiai Improvizációs Színházi Társulat – ÖKOPSZÍNHÁZ - https://ecopsychology.hu/okopszichologiai-intezet/okopszichologia-playback/,) ökopszichológiai szemléletű tanácsadáshoz kapcsolódnak.

Az üzleti életben és a civil szférában közös pont lett 2021-re a tanácsadói szerepvállalásom.

Tanácsadóként saját élményű tapasztalataimra, humán végzettségeimre és a METU Turnaround Management MBA képzésén szerzett tudásomra épített innovatív megközelítést alkalmazok az általam kísért változási, illetve a változáskezelés speciális módszereit igénylő utódlási projektek szereplőinek támogatása során. Ennek lényege az egyéni, családi és szervezeti mintázatok tudatosítása, másodfokú változásokat eredményező paradigmaváltások támogatása, valamint az egyéni, a családi és a szervezeti változási folyamatok rendszerszintű összeillesztése a kognitív és emocionális szintek integrációján keresztül.